Reisverzekering voor vrijwilligers

Veel jonge mensen maken de keuze om na hun studie een half jaar of jaar vrijwilligers werk te doen in het buitenland. Een logische keuze, want je doet niet alleen een leuke ervaring op, het is ook nog eens goed voor je CV! Tijdens dit avontuur kun je echter van alles tegenkomen dat misschien niet zo leuk is. Misschien wordt je ziek of raak je je bagage kwijt. Dan is het prettig dat je een reisverzekering hebt afgesloten die deze risico’s zoveel mogelijk afdekt.

Waarom een gewone reisverzekering vaak niet volstaat

Met een gewone reisverzekering kun je vaak niet langer dan 60 dagen in het buitenland verblijven. Soms maakt een reisverzekeraar hiervoor een uitzondering. Bovendien kun je met een premietoeslag te maken krijgen als je vrijwilligerswerk gaat doen. De ‘gewone’ kortlopende of doorlopende reisverzekering is dus niet samengesteld voor mensen die een tijdje in het buitenland gaan werken. Daarom is het beter hiervoor een aparte verzekering af te sluiten.

Wat is belangrijk in je keuze voor een vrijwilligersverzekering?

Een reisverzekering voor vrijwilligers biedt vaak een uitgebreide dekking als je vrijwilligerswerk gaat doen in het buitenland. Spoedeisende medische kosten zijn bijvoorbeeld verzekerd tegen de kostprijs. Ziektekosten kun je vaak ook goed meeverzekeren. Ben je in geval van nood? Er is altijd een alarmnummer 24 uur per dag beschikbaar. Wettelijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en bijvoorbeeld je inboedel kun je ook meeverzekeren op de zogenaamde vrijwilligersverzekering. Dit maakt deze verzekering veel uitgebreider dan de reguliere reisverzekering.

Tips bij vrijwilligerswerk in het buitenland

Stap nooit zomaar het vliegtuig in, maar hanteer een checklist voor jezelf. Bepaalde zaken dien je goed te regelen voordat je naar het buitenland gaat. Graag geven wij je een aantal tips:

  • Heb je een visum nodig voor het werk dat je gaat doen?
  • Informeer bij je zorgverzekeraar of je je zorgverzekering kunt aanhouden
  • Ga langs bij de huisarts of GGD voor de juiste vaccinaties
  • Bereid je voor op je werkzaamheden en verdiep je in de cultuur en taal
  • Last but not least: zorg voor voldoende geld op je bankrekening!

Vind als vrijwilliger de beste reisverzekering

Sta je te popelen om in het buitenland aan de slag te gaan? Ga dan direct aan de slag met het vergelijken van de verschillende aanbieders en laat je goed informeren over de mogelijkheden en de premie die dat met zich meebrengt. Er is altijd een passende verzekering in jouw situatie af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart vrijwilligerswerk kunt verrichten elders in de wereld.