Reisverzekering voor ouderen

Ben je met pensioen? Dan heb je vaak zeeën van tijd om leuke activiteiten te ondernemen. Ouderen of gepensioneerden gaan misschien wel het meest op reis van iedereen. Toch stel je als oudere doorgaans andere eisen aan zowel een vakantie als een reisverzekering. Je wilt je geen zorgen maken tijdens een vakantie, dus wil je goed verzekerd het auto of vliegtuig instappen. Welke dekkingen van een reisverzekering zijn voor ouderen relevant?

Minder risico’s, meer behoeften

Als oudere loop je niet zoveel risico op vakantie. Bepaalde risico’s neem je gewoonweg niet meer als op een bepaalde leeftijd bent gekomen. Je kiest er vooral voor om een rustige vakantie tegemoet te gaan. Toch kan er onverhoopt altijd iets gebeuren en dan wil je natuurlijk op de juiste wijze geholpen worden. Stel dat je onderuit gaat, dan kan het herstel langer duren dan bij bijvoorbeeld een jongvolwassene. Je hebt als oudere nu eenmaal brozere botten. Je hebt dus vooral behoefte aan een goede reisverzekering waarin jij je behoeften optimaal kunt meeverzekeren.

Extreme sporten zijn niet van toepassing

Als gepensioneerde man of vrouw zal je niet snel parachute springen of diepzee duiken. Extreme sporten zijn dan op jou ook niet van toepassing. Wat wel relevant is, zijn bijvoorbeeld geneeskundige kosten en autopech. Mocht je in het ziekenhuis behandeld worden, dan wil je de beste medische hulp krijgen, nietwaar? Natuurlijk zonder dat je achteraf wordt geconfronteerd met een forse nota. Bovendien is het prettig als je snel en vakkundig wordt geholpen bij auto- of camperpech. Deze risico’s kun je gelukkig afdekken met de rubrieken geneeskundige kosten en autopech/automobilistenhulp in het buitenland.

Is een annuleringsverzekering belangrijk?

Voor ouderen is het prettig als ze hun vakantie kunnen afbreken, mocht er zich iets voordoen in het buitenland of als een dierbare in Nederland komt te overlijden. In dat soort gevallen is het fijn als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Daarmee krijg je je niet genoten vakantiedagen vergoed. Je kunt je vakantie dan eventueel op een later tijdstip voortzetten. Overweeg daarom deze mee te verzekeren op je reisverzekering.

Vind de beste en goedkoopste reisverzekering

Wil je dolgraag een mooie reis naar het buitenland boeken? Trek je er graag met de camper op uit of wil je altijd nog eens die luxe cruise boeken? Ga nooit onverzekerd de deur uit. Maak daarom een lijstje met je wensen wat je als oudere belangrijk vindt. Het helpt ook om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken op premie en voorwaarden. Verzeker datgene dat je nodig hebt en ga alleen of samen een mooie tijd tegemoet in het buitenland.