Reisverzekering Jongeren

Je bent jong en je wilt graag iets van de wereld zien. Dat is logisch, want er zijn talloze plekken die zeer de moeite waard zijn om je vakantie door te brengen. Misschien ben je wel gek op surfen of zeil je graag in Griekenland. Wat je bestemming ook is, een goede reisverzekering is onmisbaar. Bij een ongeval of verlies van je bagage, wil je niet te maken krijgen met extra kosten. Een goede reisverzekering voor jongeren dekt deze risico’s zoveel mogelijk af.

Wanneer sluit je als jongere een eigen reisverzekering af?

Tot de leeftijd van 18 jaar kun je vaak probleemloos meeverzekerd worden op de polis van je ouders. Tot deze leeftijd ga je veelal met je ouders mee op vakantie en zijn er niet direct aanvullende wensen. Dit verandert echter als je gaat studeren, op kamers gaat wonen of fulltime werkt. In dit soort gevallen is het soms beter om een eigen reisverzekering af te sluiten. Is de premiebetaling een dingetje voor je? Je kunt natuurlijk altijd vragen of je ouders de premie willen betalen, terwijl de verzekering gewoon op jouw naam staat.

Welke rubrieken verzeker je mee?

Naast de standaarddekking van een reisverzekering is het belangrijk de verschillende rubrieken door te nemen die je wilt verzekeren. Sowieso is het verstandig om altijd medische kosten mee te verzekeren. Medische kosten in het buitenland worden namelijk vergoed tegen de prijs die in Nederland geldt. Ben je een echte avonturier en ga je bijvoorbeeld surfen, duiken of kitesurfen? Verzeker dan ook gevaarlijke sporten mee. Pech onderweg kun je afdekken door automobilistenhulp in het buitenland mee te verzekeren. Wil je geen enkel risico lopen? Kies dan eveneens voor juridische hulp en sluit een annuleringsdekking af.

Kies je voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Je kunt als jongere zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering afsluiten. Een kortlopende reisverzekering biedt dekking gedurende je vakantie. Bij een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door verzekerd tijdens vakanties, uitjes en weekendjes weg. Zeker als je vaker op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering stukken voordeliger dan een kortlopende reisverzekering.

Vind een reisverzekering die bij je past

Natuurlijk wil je een reisverzekering die zoveel mogelijk op jouw wensen is afgestemd. Je kunt gebruikmaken van een verzekeringsvergelijker. Hiermee vergelijk je de verschillende aanbieders van reisverzekeringen. Let hierin niet alleen op de premie, maar kijk ook de voorwaarden goed na. Deze kunnen namelijk per verzekeraar verschillen. Heb je een goede reisverzekering gevonden? Dan kun je met gerust hart het vliegtuig of de auto instappen en een fantastische vakantie tegemoet gaan!
Naar boven