Reisverzekering Backpacken

Backpacken is een populaire manier van vakantie vieren. Veel jongeren die hun studie met succes hebben afgerond, kiezen ervoor om een tijdje in het buitenland te gaan backpacken. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Azië en Australië. Deze landen en/of werelddelen lenen zich daar uitstekend voor. Als je een backpackvakantie boekt, is het belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Natuurlijk wil je niet met een hoge nota worden geconfronteerd tijdens je vakantie. Waar let je op bij het afsluiten van een reisverzekering voor backpackers?

Waar ga je heen?

Bij het afsluiten van een backpackreisverzekering is het belangrijk deze zoveel mogelijk af te stemmen op je reisgedrag. Ook in het buitenland kun je ziek worden of een ongeval krijgen. De kosten die dat met zich meebrengt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Je zorgverzekering biedt dekking tot een maximum bedrag. Eventueel aanvullende kosten dien je zelf te betalen. Verzeker daarom altijd medische kosten in het buitenland mee op je reisverzekering. Ga je tijdens het backpacken ook extreme dingen doen zoals bijvoorbeeld bunzing jumpen of kitesurfen in Australië? Verzeker dan ook extreme sporten mee.

Hoe lang blijf je weg?

De meeste reisverzekering bieden dekking voor een periode tussen de 30 en 60 dagen. In sommige gevallen is een verzekeraar bereid de reisperiode eenmalig te verlengen. Blijf je langer weg dan het maximum dagen dat een reisverzekeraar heeft vastgelegd in de voorwaarden? Probeer dan een verzekering af te sluiten die wel aan je wensen voldoet. Er zijn namelijk speciale reisverzekeringen voor backpackers in het leven geroepen. Dit wordt ook wel de Globetrotter verzekering genoemd. Je kunt je dan vaak verzekeren voor een periode van maximaal 2 jaar.

Welke dekkingen zijn relevant?

Niet alleen medische kosten en gevaarlijke sporten zijn relevant bij het afsluiten van een reisverzekering. Er kan zich namelijk een situatie voordoen in Nederland waardoor je je vakantie moet afbreken. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een familielid. Een annuleringsverzekering biedt uitkomst. Met deze dekking krijg je de niet genoten vakantiedagen vergoed. Wil je eventuele conflicten in het buitenland uitsluiten? Je kunt de rubriek medische kosten meeverzekeren. Je krijgt dan juridische hulp van je verzekeraar mocht je in een conflict terechtkomen.

Ga goed verzekerd op reis

Of je nu kiest voor de Globetrotter reisverzekering of een kortlopende/doorlopende reisverzekering, zorg dat zowel jijzelf als je bagage goed verzekerd zijn. Daarmee geniet je nog meer van je backpackvakantie in het buitenland. Eventuele risico’s die je elders in de wereld kunt lopen, dek je hiermee af. Dat stelt jou in staat om de vakantie van je leven te hebben.