Kortlopende reisverzekering

Gaat u een weekendje weg of op een korte vakantie en beschikt u niet over een doorlopende reisverzekering? Dan is een kortlopende reisverzekering wellicht wat voor u. Met een kortlopende reisverzekering verzekert u iedere vakantie afzonderlijk. Bij verschillende aanbieders kunt u zelf beslissen wat u wel en niet verzekert, zoals medische kosten, wintersport, ongevallen of autohulp. Zo bent u precies juist verzekerd voor elke reis.

Waarom een reisverzekering?

Helaas gaan er tijdens reizen dingen mis. Een koffer die zoek raakt na een vliegreis, een camera die gestolen wordt of een gebroken been tijdens de wintersport. Een reisverzekering is niet verplicth maar sommige risico’s zijn verstandig om af te dekken.

Reisverzekering en de zorgverzekering

Voordat u een reisverzekering afsluit dient u even na te gaan of uw zorgverzekering al geen (gedeeltelijke) dekking biedt voor uw reis. Zo bieden veel zorgverzekeringen een aanvullende module voor spoedeisende medische hulp in het buitenland. Daarnaast bieden sommige zorgverzekeringen een vergoeding voor vaccinaties, handig om even na te gaan want dat kan u geld besparen! De overlap tussen de zorgverzekering en reisverzekering is verder minimaal aangezien uw zorgverzekering geen schade aan baggage, diefstal of vroegtijdig afbreken van een vakantie vergoedt.

Kortlopende reisverzekeringen vergelijken

De prijzen van kortlopende reisverzekeringen van diverse verzekeraars verschillen relatief veel. Het is daarom lonend om even kortlopende reisverzekeringen te vergelijken voordat u de eerste de beste reisverzekering afsluit.