Doorlopende reisverzekering

De meer populaire tegenhanger van de kortlopende reisverzekering is de doorlopende reisverzekering. Bij de doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar verzekerd wanneer u besluit op reis te gaan. Doorlopende reisverzekeringen verschillen niet essentieel van kortlopende reisverzekeringen qua dekking, alleen de prijs loopt uiteen.

Waarom een reisverzekering?

Het zou toch jammer zijn als uw camera wordt gesloten, een koffer zoekraakt en u uw been breekt tijdens de wintersport en hier niet voor verzekerd bent. Daarom is het verstandig voor u op reis gaat een reisverzekering af te sluiten.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Of u goedkoper uit bent met een kortlopende- of doorlopende reisverzekering hangt af van het aantal keren of de periode dat u per jaar op reis gaat. De meest eenvoudige doorlopende reisverzekering sluit u al af vanaf zo’n 25 euro per jaar, ter vergelijking bent u met een kortlopende reisverzekering voor hetzelfde bedrag zo’n twee maanden verzekerd. Dit betekent dat wanneer u meer dan 2 maanden op reis gaat of meerdere reizen in een jaar wil verzekeren u waarschijnlijk goedkoper uit bent met een doorlopende reisverzekering. Bekijk de goedkoopste reisverzekeringen.

Maximale aaneengesloten duur verblijf

De meeste doorlopende reisverzekeringen hanteren een maximum van 60 dagen aaneengesloten verblijf in het buitenland. Wanneer u daarom lang op reis gaat moet u hier goed op letten zodat u niet onverhoopt onverzekerd bent. In het geval van (zeer) lange reizen zult u daarom een kortlopende reisverzekering af moeten sluiten, aangezien een kortlopende reisverzekering geldig is voor het aantal dagen dat deze wordt afgesloten.

Dekkingen doorlopende reisverzekeringen

Doorlopende reisverzekeringen bieden standaard dekking aan medische noodhulp in het buitenland. Het is echter mogelijk dat u hier ook al voor verzekerd bent via een aanvullende module in uw zorgverzekering. Andere standaard dekkingen zijn diefstal en beschadiging van bagage en kosten bij ongevallen. Let wel op dat u bij diefstal de dagwaarde van uw gestolen items vergoed krijgt wanneer deze meer dan een jaar oud zijn. Ook heeft u te maken met een eigen risico.

Betaaltermijnen doorlopende reisverzekeringen

U kunt bij veel aanbieders van doorlopende reisverzekeringen direct enkele procenten op de prijs besparen wanneer u ervoor kiest uw premie voor een heel jaar te betalen, in plaats van te kiezen voor maandelijkse betalingen.