Reisverzekering en kinderen

Op vakantie met kinderen? Gelukkig is de reisverzekering voor kinderen van nul tot vijf jaar bij bijna alle verzekeraars geheel gratis! Er is slechts één betaalde verzekerde voor nodig om kinderen gratis mee te kunnen verzekeren. Kinderen zijn voor dezelfde risico’s verzekerd als volwassenen. Om kinderen gratis mee te verzekeren moet je dit wel aangeven bij jouw verzekeraar. Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je direct kinderen meeverzekeren door de geboorte data in te vullen.

Kinderen van 0-5 jaar

Jonge kinderen zijn over het algemeen gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders / verzorgers. Hiervoor moet wel ten minste één volwassene op de polis zijn verzekerd. Kinderen moeten wel op hetzelfde adres woonachtig zijn als de hoofdverzekerde.

Kinderen van 5 jaar en ouder

Wanneer een kinder ouder is dan 5 jaar moet in het geval van kortlopende reisverzekeringen voor het kind premie worden betaald. Bij sommige doorlopende reisverzekeringen is het mogelijk ook kinderen ouder dan 5 jaar gratis mee te verzekeren.

Kinderen zelfstandig op reis

Wanneer een kind zelfstandig op reis gaat kan een eigen reisverzekering voor het kind worden afgesloten. Kinderen onder de 16 jaar kunnen niet zelfstandig een reisverzekering afsluiten, daar is toestemming voor nodig van een ouder / verzorger. Dit kan bijvoorbeeld een kortlopende reisverzekering met alleen Nederlanddekking (vanaf zo’n 50 cent per dag) of een reisverzekering met Europadekking zijn. Het handigst is voor het kind een reisverzekering af te sluiten; de ouder is in dit geval de verzekeringnemer en het kind de verzekerde.