Reisverzekering backpacken

Ga jij langere tijd lekker avontuurlijk backpacken? Dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk geld besparen maar toch goed verzekerd zijn. Gelukkig bieden verschillende aanbieders speciale backpackers verzekeringen aan.

Basisdekking backpackverzekering

Je moet er niet aan denken maar het kan gebeuren dat je iets overkomt in het buitenland. Dan is het fijn als niet alleen medische hulp ter plaatse verzekerd is maar als ook je familie over kan komen. Of andersom, wanneer een familielid ernstig ziek wordt over overlijdt in Nederland dat een retourvlucht naar Nederland wordt vergoed uit je reisverzekering.

Natuurlijk ben je met een backpack verzekering ook verzekerd voor zaken als diefstal en zoekraken van bagage, zoals bij een normale reisverzekering.

Bijzondere sporten

Als je dan toch in Nieuw-Zeeland bent wil je natuurlijk wild water raften of als je in Australië bent duiken in het Great Barrier Reef. De backpack verzekering dekt deze speciale sporten, waarbij je bij andere reisverzekeringen hier aanvullende modules voor nodig hebt.

Hoe lang ga je backpacken?

Voor langere reizen is een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Een nadeel is wel dat bijna alle doorlopende reisverzekeringen maar 90 dagen geldig zijn! Als je langer dan 90 dagen aaneensluitend op reis bent met een doorlopende reisverzekering ben je daarom onverzekerd. In zulke gevallen is het aan te bevelen een backpack reisverzekering af te sluiten.

Klik hier voor meer informatie over het verkrijgen van een visum voor turkije