Op wereldreis

Een wereldreis maken is een hele onderneming. Je moet aardig wat plannen, want waar ga je heen? Hoe regel je het met de vliegtickets en misschien nog belangrijker: welke reisverzekering sluit je af?

Wereldreis maken

Een wereldreis maken is een spannende gebeurtenis. In een aantal maanden zie je veel verschillende culturen en bezienswaardigheden en je bent een lange tijd van huis. Omdat je veel rondreist, slaap je constant ergens anders en doe je enorm veel indrukken op. Veel mensen dromen van een wereldreis en het is natuurlijk geweldig als je die droom kunt laten waarmaken.

Wat voor een reisverzekering?

Er is een speciale reisverzekering voor mensen die een wereldreis maken. Deze wordt ook wel wereldreisverzekering of lang-op-reis verzekering. Een gewone doorlopende reisverzekering is namelijk niet voldoende voor het maken van een reisverzekering. Meestal is een doorlopende reisverzekering slechts geschikt voor reizen van maximaal zestig of negentig dagen. Ga je langer weg? Dan moet je dus ook iets anders zoeken.

Welke aanbieders zijn er?

Er zijn een aantal aanbieders die speciale reisverzekeringen voor een wereldreis aanbieden. Bijvoorbeeld Mondial Assistance, Goudse Verzekeringen, De Europeesche en ISIS. Als je een geschikte aanbieder zoekt, vergelijk dan meerdere reisverzekeringen met elkaar en bedenk goed wat er allemaal verzekerd moet worden.

Hoe lang ga je op wereldreis?

Veel aanbieders van een lang-op-reis verzekering hebben een aanbod van een jaar. Wanneer je een reis maakt die een paar weken langer duurt, zul je dus voor een heel extra jaar een verzekering moeten afsluiten. Dit is echter niet altijd het geval en hier moet je dus goed op letten wanneer je op zoek gaat naar een geschikte reisverzekering. Het is immers zonde als je erg veel extra geld moet neerleggen voor je verzekering.

Hoe duur een reisverzekering voor een wereldreis?

Een reisverzekering voor een wereldreis is absoluut niet goedkoop, maar wel heel belangrijk. Je bent immers lang van huis en je loopt daardoor sneller het risico dat er iets mis gaat tijdens je trip. De precieze kosten voor een reisverzekering zijn moeilijk te bepalen. Je kunt een reisverzekering voor een wereldreis namelijk volledig op maat laten maken. Hierbij wordt er gekeken naar de bestemmingen die je bezoekt, de waardevolle spullen die je meeneemt en eventuele risicovolle excursies die je wilt maken. Hoe uitgebreider de verzekering is, hoe meer geld het je doorgaans kost.