Magie van de Filippijnen: Palawan

De Filippijnen is een grote groep eilandjes in het oosten van Azië. In begin november 2013 zijn grote delen van het land zwaar getroffen door een typhoon, genaamd Haiyan. Meer dan 4.000 mensen zijn om het leven gekomen en 900.000 moesten hun huis verlaten. De natuurramp heeft verschrikkelijke gevolgen gehad voor het land en er wordt gevreesd voor verschillende rampen die de typhoon zullen opvolgen, zoals epidemieën en hongersnood. Een groot deel van de Filippijnen is echter onaangetast gebleven door de gigantische storm. Gelukkig maar, want dit land is prachtig. De verschillende eilandjes zijn een aaneenschakeling van prachtige stranden, mooie jungle en bergen. Bovendien is de lokale bevolking zeer spontaan, outgoing en gastvrij. Kortom, een erg leuk land om op vakantie te gaan. Nou begrijp ik goed dat bij u de angst voor de Filippijnen groot is, na de ramp die zich heeft voltrokken in november. Echter, het is en blijft een storm, die komen nu eenmaal voor in bepaalde delen van de wereld, u kunt zich er niet tegen verzekeren en het gebeurt op willekeurige momenten. Zou het niet zonde zijn om de risicogebieden in de wereld voor altijd te vermijden? Voor de mensen die het hiermee eens zijn, geef ik graag een korte introductie over Palawan.

Waarom een bezoek brengen aan Palawan?

Palawan wordt gekenmerkt door haar ongereptheid en vele prachtige natuurwonderen. Er is sinds 1992 een verbod op kappen in de bossen van Palawan. Mede daarom is er ook tegenwoordig nog veel jungle en wildlife. Op Palawan kun je een bezoek brengen aan Puerto Princesa, waar je heerlijk kunt eten in restaurants, een drankje kunt nuttigen in één van de gezellige bars, een massage kunt krijgen bij één van de spa’s of waar vanuit je een prachtige eilandtour kunt maken. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan ‘eilandhoppen’. Dit houdt in dat je met een bootje de zee op gaat en een aantal kleine eilandjes bezoekt, waar je lekker kunt zonnen, snorkelen en wandelen. Wees er altijd op bedacht dat de zon op de Filippijnen extreem fel is. Na een half uurtje op het strand (zonder bescherming), kun je al volledig verbrand zijn. Zorg dus dat je je insmeert met minimaal factor 20/30 zonnebrandcrème, afhankelijk van jouw huidskleur.

Naast het eilandhoppen kun je het St. Paul Subterranean National Park bezoeken. Dit prachtige natuurreservaat ligt in het noorden van Palawan en telt maar liefst acht van de dertien bostypes in Azië. Een andere attractie die zeker het bezoeken waard is, is de Palawan Subterranean River. Dit is één van de natuurmonumenten op de Filippijnen die een plaats heeft op de werelderfgoedlijst. Het is een rivier van 8,2 km lang die zich onder rotsformaties bevindt en direct uitmondt in de zee. De lengte van de rivier, de hoogte van de rotsformaties (hoger dan 60 meter binnenin de grot) en de verbinding met de zee, maken het een wereldwijd bijzonder natuurfenomeen. Hiernaast heeft Palawan een relaxed sfeertje, een goed klimaat en prachtige accomodaties om van het leven te genieten. Kortom, een absolute aanrader!

Welke inentingen moet ik halen als ik naar Palawan ga?

Voor meer informatie over inentingen en andere praktische aspecten voor jouw reis naar Palawan, verwijzen we graag door naar BM Air.

Zorg altijd voor een goede reisverzekering, óók op Palawan. Klik hier voor het aanbod en bekijk hier waar je op moet letten bij het kopen van een reisverzekering!