Goed verzekerd voor een trip naar Mallorca

Gaat u niet veel op vakantie of duren uw vakanties maar erg kort? Dan is een kortlopende reisverzekering al snel voordeliger dan een doorlopende reisverzekering. Voor een trip naar Mallorca van een week kan een kortlopende reisverzekering al voldoende zijn. Overwintert u bijvoorbeeld in Mallorca dan is een doorlopende wellicht interessant. Mallorca is namelijk het eiland bij uitstek om in de winter te verblijven. Aangename temperaturen en, in tegenstelling tot de zomer, geen last van het massatoerisme.

Waarom een vakantie naar Mallorca?

Mallorca staat vooral bij onze oosterburen goed aangeschreven als vakantie eiland. Onder de vaderlandse jeugd raakt Mallorca ook steeds meer trek, echter wel vanwege oppervlakkige motieven als het bekende “zon, zee en strand”. Wat maakt Mallorca dan voor andere doelgroepen interessant?

In de eerste plaats is de hoofdstad Palma de Mallorca een echte trekpleister. Door zowel de lokale bevolking als toeristen wordt deze stad vaak vergeleken met Barcelona met kastelen, kerken en kloosters. Daarnaast heeft Mallorca ook tientallen idyllische strandjes en baaien, die afgelegen gesitueerd zijn, weg van de toeristische badplaatsen maar schitterend voor het oog.

Doordat het veel waait rondom het eiland, is Mallorca bij uitstek geschikt voor windsurfwedstrijden die er geregeld worden gehouden. Maar ook het zeeleven is bijzonder mooi, waardoor snurken en surfen populaire uitstapjes zijn. Wilt u meer weten over Mallorca, kijk dan eens op www.mallorca-vakanties.com. Dit is een online reisgids voor iedereen die een vakantie naar Mallorca overweegt.