Goed verzekerd op reis tijdens een fietsvakantie

Binnenkort op fietsvakantie? Zorg dat u goed bent verzekerd, lees onze verzekeringstips voor een fietsvakantie!

Vakantie kunt u vieren op diverse manieren. U kunt met de caravan op stap gaan, een last-minute naar een zonnige vakantiebestemming boeken of voor de verandering eens een fietsvakantie plannen. Een fietsvakantie biedt u de mogelijkheid om de omgeving waar u verblijft op een andere manier te leren kennen. U bent veelal omgeven door een prachtige natuur, maar tegelijkertijd staat u ook voor diverse uitdagingen. Zo zult u bijvoorbeeld flinke beklimmingen moeten maken met de fiets. Slijtage aan de fiets of pech tijdens de fietsvakantie is daarom zeker niet uitgesloten. Een goede fietsverzekering is dan ook onmisbaar

Welke mogelijkheden zijn er voor een fietsverzekering?

Er zijn 2 verschillende mogelijkheden om uw fiets mee te verzekeren voor een fietsvakantie. Zo is de fiets bij verschillende reisverzekeringen mee te verzekeren in het buitenland. Daarnaast kan er een aparte fietsverzekering worden afgesloten. Verschillende verzekeraars hebben in hun voorwaarden staan dat vervangend vervoer onder de dekking valt wanneer uw fiets gerepareerd moet worden. Verder kunnen verschillende reparaties aan de fiets in het buitenland ook vergoed worden door een verzekeraar. In het uiterste geval valt het vervoer met openbaar vervoer terug naar Nederland ook onder de dekking van de reis- of fietsverzekering.

Waar moet een goede reisverzekering voor fietsers aan voldoen?

Gaat u met fietsvakantie naar het buitenland en wilt u goed verzekerd op reis gaan? Het is dan verstandig om vooraf uw reisverzekering en polisvoorwaarden eens door te lezen. Is daar iets te vinden over de fiets? Zo niet, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Uiteraard kunt u via onze website ook diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Check altijd bij de voorwaarden hoe het precies zit met diefstal van de fiets en schade aan de fiets die door uzelf of anderen wordt veroorzaakt. Dit kan per verzekeraar verschillen.

Een reisverzekering vergelijken en afsluiten

Via onze website kunt u gemakkelijk reisverzekeringen voor fietsvakanties vergelijken en afsluiten. Soms kunt u door te kiezen voor een hogere premie, meer risico’s afdekken en een hoger maximaal uit te keren bedrag verzekeren. De waarde van uw fiets zal hierin zeker een belangrijke rol meespelen. Wat in elk geval belangrijk is om te onthouden, is het feit dat u bijna altijd een ART-goedgekeurd slot nodig heeft voor uw fiets. Wanneer deze niet aanwezig is, dan kan een verzekeraar weigeren om een uitkering te doen. Draag daarom zorg voor het juiste slot, sluit een goede verzekering af en u kunt optimaal gaan genieten van uw fietsvakantie!