Belangrijke punten voor het kopen van een reisverzekering

De goedkoopste reisverzekering is niet per se de beste. Uit onderzoek van onderzoeksbureau MoneyView blijkt dat de prijzen van reisverzekeringen het afgelopen jaar met 5% zijn gestegen, wel zo handig om even te vergelijken. Onderstaand zetten we een aantal tips op een rij om u te helpen een zo goed mogelijke reisverzekering te kiezen.

Wees selectief

Wanneer u nooit op wintersport gaat of aan avontuurlijke sporten doet hoeft u dit niet te verzekeringen. Deze risicovolle activiteiten zijn apart te verzekeringen met aanvullende modules die vaak een stuk duurder zijn dan de gewone dekking.

Let op dubbel verzekeren

Wanneer u een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking heeft kan het zijn dat u voor medische kosten in het buitenland geen reisverzekering nodig heeft. Let wel op dat buitenlanddekking voor medische kosten niet onder het basispakket valt en daarom aanvullend verzekerd moet zijn! Wanneer u aanvullende buitenlanddekking heeft via uw zorgverzekering wordt in geval van zorgkosten het in Nederland gangbare tarief vergoed.

De annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering afsluiten is relatief duur, de goedkoopste annuleringsverzekeringen kosten al snel zo’n 45 euro, uitgaande van een gedekt bedrag van 1500 euro. De gemiddelde annuleringsverzekering kost zo’n 3-4% van de reissom en kent vaak ook een eigen risico. Hoe langer u uw reis van tevoren boekt, hoe groter het risico dat u in de tussentijd wordt getroffen door omstandigheden als ziekte, een sterfgeval in de familie of werkloosheid.

Let op!: Veel annuleringsverzekeringen vergoeden alleen het overlijden van zogenaamde ‘eerstegraads familieleden’, waaronder uw ouders of kinderen worden verstaan. In het geval van het overlijden van een broer, zus of grootouder wordt geen vergoeding uitgekeerd.

Vergelijken loont

De prijzen van reisverzekeringen lopen sterk uiteen. De duurste reisverzekeringen zijn ruim drie maal zo duur als de goedkoopste varianten, voor een gelijke dekking. Daarom is het aan te raden uw huidige verzekeraar te vergelijken met andere verzekeraars.

Kortlopend of doorlopend?

Of u het best uit bent met een kortlopende- of doorlopende reisverzekering hangt geheel af van het aantal keer dat u per jaar op reis gaat en voor welke periode. Het omslagpunt voor reizen binnen Europa ligt rond de dertig dagen, bij reizen langer dan 30 dagen bent u goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering, anders is de kortlopende variant goedkoper. Voor reizen buiten Europa ligt het omslagpunt kortlopend / doorlopend rond de 21 dagen.

Wel of geen werelddekking?

U kunt op deze site de premies van reisverzekeringen met Europadekking en Werelddekking bekijken. Blijft u binnen Europa, kies dan niet voor werelddekking en bespaar bijna 50% premie op uw reisverzekering! Kijk voor meer informatie over doorlopende reisverzekeringen op www.lopendereisverzekering.nl